Máta peprná je jednou z nejvíce podceňovaných bylinek do kuchyně. Pojďte letos udělat revoluci v kuchyni. Máta se hodí nejen do sladkého jídla, ale v pohodě z ní uděláte pesto na opečené bagetky, nebo přidáte do masové marinády. A nejen to. Prošmejdili jsme za vás kulinářské speciality a přinesli pár tajných tipů, které se hodí pro letní prázdninové experimentování.
A máte ať vám klidně přerůstá přes hlavu! Využití pro ní bude v kuchyni dost.
MÁTOVÁ PESTA
Stroužek česneku, hrstička piniových semínek, olivový olej podle potřeby a hrstička nasekaných lístků máty. A troška soli. A když je směs hezky spojená, tak zbývá přidat podle chuti strouhaného parmezánu, ale můžete dát jakýkoliv sýr podobného typu. Nebo dokonce sýr vynechat.
Na křupavé bagetky, bruschetty, dílky opečeného chleba nebo toustu a k tomu pěkně vyzrálá rajčátka! Dáte si říct?
MÁTA DO JOGURTOVÝCH DIPŮ
Jeden z nejzákladnějších mátových dipů je úplně jednoduchý. Smícháte bílý jogurt, sůl, trochu šťávy z citronu, trošku medu nebo ještě lépe černé melasy. A hotovo.
Skvěle to chutná na opečenou, nebo ogrilovanou zeleninu. Lilek a cuketka budou k zulíbání.
MÁTOVÁ RIZOTA
To je italská specialitka podávaná jako předkrm a rozhodně stojí za hřích! Je to obyčejné krémové rizoto, které je do uvaření ochuceno jenom solí. Pak se přimíchává parmezán a koření se nasekanou mátou. Hotovo. Je důležité zachovat čerstvou vůni, která se vsakuje do rýže až po jejím uvaření.
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.