4 jednoduché omáčky na těstoviny

Uvařit těstoviny? Záležitost pár minut! Máme pro vás tipy na omáčky a nápadité dochucování, které bude mnohdy rychlejší než budou těstoviny al dente. Některé z použitých ingrediencí je dobré mít doma po ruce stále, protože vykouzlit rychlé jídlo bude záležitostí půl hodiny  i se servírováním. A navíc jednotlivé části našich receptů si můžete různě překombinovat.

pasta-g1dc72474d_640

Rajčata se sýrem. Rajčata s česnekem. Olivy a sýr. Co třeba přidat kapary?

V jednoduchosti je krása a naše tipy slouží jako provokatéři vaší fantazie…

Chilli-česnek

Na trošce olivového oleje osmahněte na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené menší či větší chilli papričky (ty menší více pálí). Česnek změkne, změní chuť i zjemní se i vůně, do oleje prostoupí i štiplavost papriček.

A nyní stačí jen podle chuti přisolit.

Do opečeného česneku a chilli vsypeme uvěřené těstoviny, dobře promícháme a na talíři sypeme oblíbenými sýry.

Olivy-plísňový sýr

Ideální je niva nebo jiný sýr s modrou plísní: Na oleji ohřejeme olivy, buď celé nebo pokrájené. Můžeme dokořenit černým nebo bílým pepřem. Na ně pak vsypeme uvařené těstoviny, promícháme s nadrobno nakrájeným sýrem a promícháme. Vše se hezky prolne, prohřeje a udělá tu správnou texturu. Výrazně voňavé a syté jídlo.

Sušená rajčata- celerová nebo petrželová nať

Sušená rajčata můžete použít jakákoliv. V oleji, sušená nebo již drcená ve formě kupované skleničky pomazánky na bruschetty nebo rajčatového pesta. Znovu je můžete ohřát na trošce oleje, nebo rovnou vmíchat do horkých těstovin. Výborně tato červená kombinace chutná se zelenou natí zemitého ražení: petrželka nebo celer (i středové lístečky ze řapíkatého celeru). A navrch sýr! Ale i bez něj bude jídlo parádní.

Ořechovo-medová

A na závěr jeden sladký tip, za který by nás Ital nejspíš nepochválil. Ale  zkuste to. Principem je smíchat drcené, mleté ořechy (vlašské nebo lískové, ale měly by být chuťově výrazné) se sladidlem podle chuti.

Od moučkového cukru po med (lahodné!), melasu (silné a drsné) nebo javorový sirup (hladivé, i když tekutější), nebo stévie.

A koneckonců… máte-li skutečně dobré ořechy, není nutno toto jídlo ani sladit.

TEČKA na závěr: pár kapek citronové šťávy (nebo i kůry) dodá šmrnc.

Obrázek: Pixabay

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565