Napadlo vás někdy spojit hebké vařené brambory s polévkou? Známe kulajdu a i jiné krémové polévky můžeme servírovat tak, že je nalijeme na rozmačkané brambory přímo na talíři. Co tu máme dál? Pojďme pustit představy o dokonalých hřejivých večeřích naplno!
Základem jsou vařené brambory, ale...
- dobrou alternativou jsou třeba noky. Těstovinové, bramborové. Noky, halušky, domácí těstovinky. Výhodou je, že si jich můžete uvařit více a zamrazit v jednotlivých porcích. Pak stačí jen noky rozmrazit, nebo ráno vyndat z mrazničky do ledničky - a večer máte připraveno.
Tím nejbáječnějším na následujících receptech je to, že se vám snoubí na talíři rozmáčknutá brambora, čerstvě uvařená, horká, společně s horkou polévkou podle nálady, chuti, nebo podle toho, čeho máte zrovna plný hrnec.
Dýňová krémová na různé způsoby, měňte koření nebo místo smetany použijte kokosové mléko!
Mrkvová s bylinkami (rozmarýn a citronová šťáva) a víc netřeba!
Papriková omáčka je klasika, které můžete navařit víc i zmrazit pro pozdější použití.
Houbová polévka z lesních hub, hlívy i žampionů, vždyť stačí troška kopru nebo bylinek či dokonce vajíčko a máme variaci na kulajdu.
Česnečka překvapivě chutná s brambůrkami a ještě lepší, když brambory lehce osmahnete dozlatova.
Cibulačka, které sluší také osmahnuté brambory.
Zelňačka je ideální, jak červená slovenská, tak i bílá.
Lososová nebo jiná rybí polévka by měla být hustá a plná masa nebo zeleniny.
Fazolová nebo jiná luštěninová polévka je dobrá doplněná o kysanou smetanu.
A když nám toho zbyde víc?
Do druhého dne vám taková dobrota klidně vydrží i v lednici, navíc brambory se s polévkou hezky prolnou i chuťově a druhý den máte jídlo možná ještě o chloupek lepší. Ale dále už jídlo neuchovávejte, protože brambory víc než 24 hodin nevydrží a jídlo by se mohlo začít kazit.
TIP: A jestli se vám líbí jídla z jednoho hrnce, vyberte si z nabídky našich multifunkčních hrnců!
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.