Bylinková vína: letní úroda nejen do nápojů

Léto nabízí pořádnou náruč bylinek určených k okamžité spotřebě. Usušit a udělat čaj? Na to také každý není a my vám dnes nabídneme malou nabídku bylinkových vín, která jsou také dobrou možností, jak využít sílu bylinek. Na slané vaření je dobrým tipem také uchování drobně nakrájených bylinek do formovačů na led, zalijeme je vždycky troškou vody, aby v mrazu nevysychaly. Použít je pak můžeme do polévek, omáček, na marinády apod.

flower-5495384_640

Ale pojďme k těm vínům, protože je tu ještě celá škála bylinek, které jsou do marinády dobré, ale ještě lepší bude uchovat něco z jejich léčivosti ve víně.

A přistupujte pak k jednotlivým vínům jako k léčivu, vždy si zjistěte, jak přesně se dané víno vyrábí, jak se užívá a na co. Množství bývají malá, půl deci vína, některé dokonce po stopičkách. Náš výčet je jen orientační pro představu, co všechno můžete vyrábět.

Také volte kvalitní víno, protože nekvalitní víno bylinkami nezlepšíte. A víno se může začít kazit. Ideální pro maceráty je bílé víno, sušší.

TIPY NA BYLINKOVÁ VÍNA

Kostivalové víno: 3 kořeny kostivalu do 1 l vína, necháme 6 týdnů macerovat. Pomáhá při plicních chorobách. (tip spíše pro pozdní léto až podzim, kdy má kořen kostivalu největší sílu)

Rozmarýnové víno:15 g rozmarýny do 1 l vína, necháme 3 dny macerovat. Posiluje srdce.

Majoránkové víno: 30 g suché majoránky (takto lze využít i nať) do 1 l vína, necháme na 1 týden macerovat. Uklidňuje a působí proti migréně.

Šalvějové víno: 80 g šalvěje dáme do 1 l vína a necháme 10 dní macerovat. Posiluje psychiku a mírní úzkosti.

Pórkové víno: 500 g pórku ponoříme do 0,5 l vína a necháme 24 hodin louhovat. Vylepšuje krevní cukr u diabetiků.

 

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565