Dýňové latté: Nejjednodušší recept na světě!

Jednoduché dýňové latté vykouzlíte mezi pečením dýně na večeři, vařením dýňové polévky a přípravou kávy. Jedna dvě porcičky dýňové podzimní pochoutky vám zbyde i na druhý den.

pumpkin-spice-latte-3750036_640

Nemusíme se zabývat složitými  dýňovými sirupy, ať už jejich nákupem, tak jejich výrobou, která se vyrovnává alchymii s tvorbou švestkových povidel.

Ostatně, když už jsme u toho, zkusili jste někdy trošku švestkových povidel do kávy?

Princip je totiž velmi podobný.

Potřebujeme jenom troje koření: zázvor, kardamon, skořici

A pak cukr, mléko a uvařenou dobrou černou kávu.

Dýně pečená, vařená: a protlačená přes jemné sítko

Základem je pěkná oranžová dýně (například hokaido, má nejvýraznější a nejsladší chuť, ale můžete použít i jiné druhy). Můžete si kousek odebrat (jedna porce kávy = jedna polévkové lžíce dýňového pyré) při klasickém pečení bez koření nebo při vaření na polévku, když ještě nemáte dýni ochucenou, osolenou.

Odebranou dýni potom rozdrťte, ochuťte štědrou dávkou kardamomu, zázvoru a skořice a drť protlačte přes jemné sítko. Tím vznikne jemná směs, který nebude v chuti kávy rušit. Není žádoucí, aby se to ní dostaly kousky dýní.

A káva pak má své kouzlo ve chvíli, kdy na dno hrnečku dáte dýni, zalijete napěněným horkým mlékem a přilijete hotovou černou silnou kávu. Z kávovaru nebo moka konvičky.

S kávičkou si hlavu nelámejte a použijte tu z kávovaru. Třeba si i u nás jeden vyberete.

 

Obrázek: Pixabay

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565