Ideální jídla do mikrovlnky
Mikrovlnka může ušetřit hromadu času a uvařit v ní můžete jako profík. Jenže ne každé jídlo se do ní hodí. Poradíme vám, jak během pár minut vykouzlit dokonalé jídlo. Musíme ale vědět, která jídla se pro přípravu v mikrovlnné troubě mimořádně hodí.
Mikrovlnka umí připravit jídla v pár minutách, přesně, s minimem ušpiněného nádobí.
Od A do Z: Mugcake, polévky a pizzu na tortile
Zkusme to. Jídlo od začátku do konce udělané v mikrovlnce. Známé jsou tzv. mugcake (cupcake, bábovička v hrníčku). U nich je důležité řádně vymazat hrníček, aby se pečivo nelepilo. Skvěle uděláte v mikrovlnce ale i doma dělaná jídla:
- Pizza na tortille, poklaďte tortillu šunkou, krémovým sýrem, sýry, kořením, mraženou kukuřicí nebo tím, co máte rádi. Stačí pár vteřin jen, co se sýr rozteče.
- Horké pečené maso ze zavařovaného masa v konzervě či sklenici. Jen vyndáte, prohřejete, posypete cibulí, křenem, zeleninou, s čerstvým chlebem dobrota.
- Rychlý bulgur s tuňákem. Bulgur si připravíme podle návodu a smícháme s masem, zeleninou, sýry a ještě krátce zapečeme v mikrovlnce.
Co PŘEDPŘIPRAVIT pro využití v mikrovlnce
Jídla pro ohřívání později můžeme zamrazit (nebo zchladit pro dřívější použití) v plastových miskách. Jídla popište datem a názvem. V mrazáku většinou všechno změní barvu a tvar a jen těžko si pak budete pamatovat, co je co. Skvěle se pro ohřívání hodí například:
- Ovesné placičky sladké i slané
- Kousky nákypů, rýžových, pečivových, slaných i sladkých
- Krémové polévky
- Vývary
- Guláše, zapékané pokrmy bez příloh
Rozhodně znovu v mikrovlnce neohřívat: Jídla se smetanou, s majonézou nebo ryby – u těchto jídel se může nepříjemně měnit chuť.
Tabu jsou také brambory. Ty můžete narychlo k některých jídlům nahradit třeba mraženými hranolky.
Tímto způsobem si můžeme nachystat jídlo na delší dobu nebo klidně na celý týden.