Jste milovníci kávy, ale rozbalený sáček s mletou kávou rozhodně nespotřebujete? A je to škoda, protože jsou kávy, kde je na kvalitě cítit každý den otevření. Řešením mohou být speciální dózy, které udržují kávu ve vzduchotěsnu a výrazně tak prodlužují její exkluzivní chuťové období. Nebo pak mlýnky a kávová zrna. Protože nad opravdu čerstvě namletou kávu není!
Jak si na občasné kávě opravdu pochutnat?
Jak vybírat kvalitní kávu? Vsaďte na malá balení!
Ať už budete testovat zrnka nebo mletou kávu, při malé spotřebě logicky vsaďte na malá balení. Ideální jsou různé degustační sady, které navíc ještě potěší tím, že máte možnost ochutnat různé typy kávu a při dobré paměti z předchozích šálků ještě opravdu cítit rozdíly. A vybrat si pak takovou, která vám chutnala nejlépe. A té si třeba koupit větší balení.
Ať vám chutná!
Pít kávu pro požitek je to nejlepší, co můžete udělat nejen pro sebe, ale i pro kávový průmysl. Čím více, tím lépe už neplatí. Káva je cenná, její výroba je dlouhým procesem, kdy projde mnoha lidskýma rukama a není to něco ryze spotřebního. Načtěte si něco o výrobě kávy, podívejte se na dokumentární filmy o kávě a s tímto vědomím si pak vychutnejte další šálek. Chutná jinak, že?
Mlýnek na kávu
Budete-li mlít kávu doma, vybírejte mlýnek podle zátěže. Lepší jsou mechanické, o elektrických se někdy říká, že jsou příliš rychlé a zrna se zahřívají a ztrácí něco ze své vůně. Mlýnky jsou děleny pro občasné použití a pro vysokou zátěž. Volte tedy ty, které využijete nejvíc.
Úschova kávy
Vzduchotěsná nádoba je důležitá zejména pro kávu mletou. Zrnková už je méně citlivá na oxidaci, ale přesto její aroma lépe zachováte, když i se zrnky budete zacházet stejně jako s mletou kávou.
Jedno ale bude jisté. Se zrnkovou kávou budete mít vždy naprosto čerstvou, krásnou vůni.
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.