Hrnce, talíře, lžíce nebo nože? Co je v kuchyni nejdůležitější? My máme jasno! Nůž. Bez něj opravdu neuvaříte, ba ani raw dobroty mnohdy neuděláte. Takže podívat se na ostří nožům nebude tak od věci, jelikož vybrat nůž, který se za pár týdnů neztupí, není zase tak jednoduché.
Vysoce kvalitní čepel a pevně uchopitelná rukojeť jsou základ.
Nejlepší nože poznáte podle:
Čepele jsou z nerezové oceli.
Rukojetě jsou z protiskluzového a ergonomicky tvarovaného materiálu.
Zní to dokonale, že?
A z jakých nožů v různých sadách můžete vybírat?
- Nůž šéfkuchaře (15 cm), domácí nůž v profesionální kvalitě, určitě využijete na porcování masa, krájení zeleniny a větší krájení.
- Nůž porcovací (20 cm) ulehčí díky tvaru porcování masa i ryb.
- Nůž na chléb (20 cm) má vroubkované ostří, díky čemuž nakrájíte i čerstvý měkký chléb a křupavou kůrku, bagety, rohlíky, pečivo všeho druhu.
- Nůž okrajovací (9 cm) se hodí pro okrájení ovoce, zeleniny a na menší krájení, dokonale sedne velikostí do dlaně a je s ním dobrá manipulace.
- Nůž univerzální (12 cm) nejčastěji používaný nůž, kterým nakrájíte maso, zeleninu, bylinky. Podobný noži šéfkuchaře, ale v menším rozměru.
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.