Ne, že by velké množství šťávy škodilo, až tedy na výjimky, ale v podstatě málokomu dochází, že plná sklenice pomerančové šťávy je za den skoro až příliš. A vypít plnou sklenici mrkvové šťávy s celerem, to už si skoro určitě přivoláte nevolnost. Ano ano, odšťavňovač vám v podstatě přivede do domácnosti malou skleničku podobnou skleničce… třeba na whiskey nebo na tvrdý alkohol. Právě takové množství domácích lisovaných šťáv je přesně tak akorát.
Čeho si můžeme dopřát?
Množství okolo 200 – 300 ml si můžeme dopřát z běžného ovoce jako jsou jablka, hrušky, banány, mrkev (nejlépe různé směsi). Dále třeba oblíbené melouny.
Kde více přemýšlet?
Větší množství nás nezabije, ale je v podstatě pro tělo už nevyužitelné, takže tady raději méně a pravidelně, než nárazově. Červená řepa, špenát, kiwi, různé bobulovité ovoce. Množství kolem 100 - 200 ml.
Kde být minimalista?
U velmi zdravých, leč pro někoho i docela dráždivých potravin. Množství do 100 nebo do 50 ml by úplně mohlo stačit u palčivého zázvoru (který se používá spíše jako koření), ale stejné pravidlo platí i pro celer, brukvovitou zeleninu, mangold, syrové brambory (a u někoho i červená řepa). Velké přínosy jsou i z malého množství zeleniny, navíc větší množství může dráždit žaludek a způsobovat dočasnou nevolnost.
Nevolnost není špatná, ale ukazuje nám, že všeho moc škodí!
Právě nevolnost po větším množství šťáv může být důvodem, proč někteří lidé na šťávy zanevřou. Je to škoda , vlastně stačí málo – dát si jich méně a zacházet s nimi jako s lékem.
TIP na dokonalé odšťavňovače, které najdete na našem eshopu
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.