Mixér pro nadýchané letní přílohy? Proč ne? Už vás nebaví brambory, rýže, hranolky nebo zeleninové saláty k grilovaným steakům, řízkům nebo masovým či zeleninovým směsím? My pro vás máme hebké nápady na letní lehké přílohy, ke kterým sice potřebujete mixér, ale o to rychleji je budete mít na talíři. Voňavé a hebké...
Nebojte se šťáv a omáček!
Sice se traduje, že ke kašovitým přílohám se hodí pouze suchá masa a směsi, ale věřte, že existuje spousta lidí, kteří si s gustem dají k bramborové kaši smetanovou houbovou omáčku s pěkně buclatými kusy hříbků.
Za vyzkoušení to stojí.
Nakonec proč ne?
I taková kuřecí směs se šťávou nebo hustou okořeněnou omáčkou je navršena na kaši doslova k nakousnutí. Známá telecí líčka Zdeňka Polreicha jsou ostatně také se svou šťávou podávaná na bramborové kaši.
Ale abychom nezůstávali jen u bramborové kaše.
Máme pro vás pár tipů na mixované přílohy, které jsou v cuku letu hotové a rádi je zařadíte mezi „klasiku“.
Celerové pyré
Do podvědomí vešlo díky dělené stravě Lenky Kořínkové, protože to byla hlavní surovina, která nahrazovala brambory a kaši bramborovou. Doměkka uvařený (nejlépe na páře, kdy si zachová nejvíce vůně) celer chutná rozmixovaný se smetanou, kokosovým mlékem a nemusíte se bát ani koření, například libeček zvýrazní chuť, která se pak ještě více hodí k masu.
Topinamburové a batátové pyré
Tyto „brambory“ jsou chuťově nejvíce podobné klasickým bramborám, takže si s ochucováním nemusíte dělat velkou hlavu. Nejlahodnější jsou jen tak – s máslem.
Mrkvové pyré s hráškem
Oranžové pyré je báječné, když do něj přidáte italské bylinky, provensálské směsi nebo jenom tymián či oregano. Z hrášku můžete udělat zelené pyré, ale můžete ho také uvařit zvlášť, nebo osmahnout na másle, a vmíchat do oranžové kašičky.
Už se vám sbíhají sliny?
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.