Sólo pro šlehač a robot: Hebká Pavlova, ideální letní dezert

Máte chuť na hebké, bílé, slaďoučké pusinky s krémovým středem a sladkou šlehačkou navrchu? Ano, mluvíme o krásných Pavlovách, na které si prozradíme jednoduchý recept. Ale hlavně, potřebujete po ruce pořádný mixér.

Ačkoliv oboje, lehce krémový sníh i krémovou šlehačku vyšleháte i ručně šlehačem.

mixed-berries-g15aac41ac_640

A o to víc si pak budete sladké pokušení zasloužit?

OVOCNÁ nebo jiná ozdoba: Co na tu bílou nádheru?

Skvělé jsou Pavlovy s maracujovými semínky a šťávou z voňavého ovoce, to je varianta oblíbená na britských ostrovech. U nás se nestydíme za jahody nebo maliny a kdo nemá rád jakoukoliv ovocnou variantu, může si posypat dezert i strouhaným kokosem, ořechy nebo jen pro oko nazdobit sladkým ozdobným sypáním.

Ale co ještě by se na Pavlovu hodilo?

  • Luxusní džemy typu fíkový nebo nahořklý pomerančový
  • Banán
  • Cukrový meloun
  • Nektarinky, broskve
  • Borůvky
  • Krémové likéry
  • Karamel
  • Čokoláda (bílá i hnědá)
  • Melasa
  • Krémy z arašídového másla

RECEPT

Jak vyrobit Pavlovu?

4 bílky, 200 g krupicového bílého cukru, 1 kávová lžička octa, 1 zarovnaná polévková lžíce škrobu

šlehačka

V míse, která je dokonale odmaštěná (třeba vytřená octovou vodou) vyšleháme bílky, ke kterým postupně přidáme cukr a lžičku octa, naposled zašleháme škrob.  Rozehřejeme si troubu na 150 °C, po vložení korpusu teplotu stáhneme na 120 °C.

Na pečící papír na plechu vykružte sněhem kruhovou placku (nebo dvě, záleží na tom, jak jsou velké a kolik pater dortu chcete mít). Uhlaďte do tvaru a pečte při 120 °C asi 80 minut. Poté troubu vypneme a necháme celý dort dojít, vychladnout v troubě (lehce se dosuší).

Vyšleháme šlehačku dle chuti a ozdobíme.

TIP na šlehač a kuchyňský robot, který právě tohle vše zvládne, najdete i na našem eshopu.

 

Obrázek: Pixabay

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565