Máte chuť na hebké, bílé, slaďoučké pusinky s krémovým středem a sladkou šlehačkou navrchu? Ano, mluvíme o krásných Pavlovách, na které si prozradíme jednoduchý recept. Ale hlavně, potřebujete po ruce pořádný mixér.
Ačkoliv oboje, lehce krémový sníh i krémovou šlehačku vyšleháte i ručně šlehačem.
A o to víc si pak budete sladké pokušení zasloužit?
OVOCNÁ nebo jiná ozdoba: Co na tu bílou nádheru?
Skvělé jsou Pavlovy s maracujovými semínky a šťávou z voňavého ovoce, to je varianta oblíbená na britských ostrovech. U nás se nestydíme za jahody nebo maliny a kdo nemá rád jakoukoliv ovocnou variantu, může si posypat dezert i strouhaným kokosem, ořechy nebo jen pro oko nazdobit sladkým ozdobným sypáním.
Ale co ještě by se na Pavlovu hodilo?
- Luxusní džemy typu fíkový nebo nahořklý pomerančový
- Banán
- Cukrový meloun
- Nektarinky, broskve
- Borůvky
- Krémové likéry
- Karamel
- Čokoláda (bílá i hnědá)
- Melasa
- Krémy z arašídového másla
RECEPT
Jak vyrobit Pavlovu?
4 bílky, 200 g krupicového bílého cukru, 1 kávová lžička octa, 1 zarovnaná polévková lžíce škrobu
šlehačka
V míse, která je dokonale odmaštěná (třeba vytřená octovou vodou) vyšleháme bílky, ke kterým postupně přidáme cukr a lžičku octa, naposled zašleháme škrob. Rozehřejeme si troubu na 150 °C, po vložení korpusu teplotu stáhneme na 120 °C.
Na pečící papír na plechu vykružte sněhem kruhovou placku (nebo dvě, záleží na tom, jak jsou velké a kolik pater dortu chcete mít). Uhlaďte do tvaru a pečte při 120 °C asi 80 minut. Poté troubu vypneme a necháme celý dort dojít, vychladnout v troubě (lehce se dosuší).
Vyšleháme šlehačku dle chuti a ozdobíme.
TIP na šlehač a kuchyňský robot, který právě tohle vše zvládne, najdete i na našem eshopu.
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.