Zatoužíte-li po složitějším vaření, které bude explozí chutí, ale přitom to není nic extra složitého, máme pro vás tip! Sušené ovoce při vaření odvede dvě skvělé služby: Za prvé je to exotika, kterou vždy ohromíte, a za druhé, přidá neopakovatelné chutě!
Které ovoce patří do zlaté trojky, kterou stojí za to vyzkoušet?
Sušené švestky: Jsou báječné do bílého drůbežího masa, rozmixané v omáčkách a přelivech i na rybí maso, ale hodí se stejně skvěle i na zveřinu a tmavé maso. Jsou jednoznačnou stálicí a omáčku sladce ochutí a přidají temné tóny.
Nemáte-li švestky, podobného efektu dosáhnete i přidání povidel do omáčky nebo marinováním masa v marinádě s přídavkem tohoto černého zlata.
Sušená jablka: hodí se do omáček, do závitků z jemného bílého masa nebo do tučného masa, které pečete, k zahození není pěkná roládička z vepřového boku plněného jablečnými křížalami. Okořenit je můžete skořicí a hřebíčkem, ale perfektní a neobvyklý dojem udělá kombinace masa, křížal a rozmarýnu.
Sušené meruňky: jemné, hladké, ale velmi aromatické. Po rozpečení jsou šťavnaté a nasávají hodně šťávy masa. Hodí se pro bílé maso, ale i drůbeží zvěřina s nimi bude chutnat neobvykle, protože meruňkám vystaví temnou stránku, plnou a hlubokou - nebudete pak vědět, co chutná lépe.Meruňky je dobré jen osolit a nijak je nekořenit a nekazit tak jejich úžasnou chuť Pokud je nemáte k dispozici, dobrou službu udělá i šťáva z kompotu, kterou budete podlévat maso. Aroma se postará o jemné prolnutí chutí v celém pokrmu.
Jací pomocníci v kuchyni mohou vaření se sušeným ovocem ještě ulehčit?
- vyberte si sušičku ovoce z naší nabídky
- vyberte si pomalý hrnec pro prolnutí chutí z naší nabídky
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.