Těsto na těstoviny! Jednoduché!

Strojek na těstoviny pořád zahálí? Nebo milujete čerstvé těstoviny a chcete znát recept na jednoduché těsto, které se vždy povede? Nakonec stačí jenom váleček a nůž a máte parádní těstoviny podle svého gusta.

S šikovnýma rukama vám nepomůžeme, ale s těstem ano.

pasta-gb5a2c62a7_640

Tady je recept na těsto, které se vždy povede:

100 g mouky (semolinové, mixované) = 1 středně velké vajíčko (60 – 65 g) pokojové teploty

Mouku vysypeme na rovnou plochu a do středu uděláme důlek. Do něj vyklepneme vajíčka v poměru jedno vejce na 100 g mouky. Lehce vidličkou promícháváme, můžeme přisolit (nebo přidat bylinky). Těsto postupně začneme zpracovat rukama do kuličky, prohnětávat by se mělo min. 15 minut.

Poté ho necháme 30 minut odpočinout v chladnu tak, aby neoschlo.

A je hotovo. Do stroku, na krájení… k čerstvému vaření i na sušení!

TIPY pro výrobu domácích těstovin:

- z celozrnné mouky budou těstoviny hrubší, budou více sát a budou mít oříškovou příchuť

- nemáte-li semolinovou mouku, nejvíce podobná jí je hladká 00 pšeničná

- vajíčko i mouka mají mít stejnou (pokojovou) teplotu

- sůl není třeba, solí se až voda, ve které se těstoviny vaří

Domácí těstoviny se vaří zhruba 3 - 10 minut podle síly a velikosti.

A tip na strojek na těstoviny.

Obrázek: Pixabay

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

 

 

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565