Domácí limonády jsou oblíbené, s trochou nápaditosti jsou jednoduché na přípravu a může jich být plná lednička. A oblíbí si je malí i velcí. Tak vám přinášíme do letního horka pár tipů, které stojí za zapamatování. Tím více, že razíme heslo: v jednoduchosti je krása, takže se nemusíte bát nějakých složitých receptur.
Mnohé zaujmou děti, protože stačí jen pár maličkostí, které učiní z obyčejné citronády nezapomenutelný zážitek.
Jak na to?
Základní voda!
Vyrábíte-li domácí nápoje a limonády, je dobré mít už základ dobře vychlazený. Protože budete ochutnávat a některé nápoje chutnají výrazně jinak chlazené a jinak při pokojové teplotě. Obecně chladný nápoj stahuje sladkou chuť, stejný nápoj teplejší může chutnat přeslazeně. Jakou použít vodu? Jak máte rádi: bublinkovou, nebo obyčejnou bez bublinek, to už záleží na preferencích.
Čím dodat chuť?
Lehoučké bylinkové: do vody dáme přes noc vylouhovat čerstvě natrhané aromatické bylinky (meduňka, máta, bazalka).
Lehoučké okurkové a bylinkové: k bylinkám, nebo jen samostatně, lze přidat okurky (a citron). Okurkovou limonádu buď milujete, nebo nenávidíte. Labužníci mohou nápoj obohatit částí mixované okurky a ledovou tříští.
Ovocné: do čisté vody můžete dát nakrájené ovoce pouze vylouhovat, nebo část rozmačkat či rozmixovat. Pomeranče a obecně citrusy můžete vylisovat a šťávu přidat do nápoje. Vodnaté ovoce jako jsou melouny (ale také meruňky nebo broskve) můžete rozmixovat. A nebojte se kombinací chutí, báječně chutnají:
vylisovaná šťáva z pomeranče, grepu + melounová drť
citrusová šťáva s hnědým cukrem + nastrouhaný zázvor
limetka + cukr, karamel nebo melasa
borůvky, maliny, jahody + máta, bazalka
Čím ochladit? Skvělý tip je zmrzlé ovoce!
Chladit limonádu nemusíte jenom ledem, skvělým tipem je nasypat do limonád zmrzlé ovoce.
Výtečné je: hroznové víno, borůvky, maliny nebo malé jahody.
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.