Nedejte na to, že elektrický gril není gril. Pravda, kouřem vám steaky neovoní, ale je mimořádně praktický a používat ho můžete i na terasách, balkonech a v kuchyních. První jarní dny jsou za dveřmi, tak kdo by odolal něčemu takovému. Vůně pečeného masa k této teplejší polovině roku patří.
A kontaktní gril s litinovým roštem (nejlepší možná volba) má mnoho výhod.
Nebo když toho máte prostě na přípravu celou hromadu!
Ale zpět k těm výhodám, které kontaktní grily nabízí:
- Můžete je používat jak v interiéru, tak exteriéru (a přitom nehrozí riziko požáru jako u grilů s dřevěným uhlím).
- Mají indikátor tepelné připravenosti, takže přesně víte, kdy je dostatečně rozpálený na první šťavnatý kousek a dobrou regulaci teploty.
- Pláty zůstávají dlouho horké, vedou dobře teplo, takže poslední kousky snadno dogrilujete už i bez přívodu elektrické energie.
- Nepřilnavé desky se velmi dobře čistí.
- Na odkapávající přebytečný tuk je tu speciální přihrádka, kterou lze mýt i v myčce.
- Podle typu grilu na něm připravíte nejen drobné kousky jako je například slanina nebo sýrové chipsy, ale také sladkosti jako jsou lívance nebo palačinky nebo bramboráčky, omelety apod.
- Mívají také pevnou stabilitu, těžkou plochu a těžiště, takže manipulace s nimi je často bezpečnější než s lehkými grily na dřevěné uhlí. Snadno nepřevrátí a jejich užitná plocha je maximálně efektivní.
Tak směle do chutného a voňavého jara/léta!!! Ani se nenadějeme a bude to taky!
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.