DOVOLENÁ od 19. 12. 2024 Expedovat Vaše objednávky budeme nejdříve v: PONDĚLÍ 30. 12. 2024, ČTVRTEK 2. 1. 2025 a OD PONDĚLÍ 6. 1. 2025 již každodenní expedice

V kostce o ZAVAŘOVÁNÍ TOPINKOVÝCH POMAZÁNEK

Topinkové zavařování patří k letním klasikám. A je to jedna z mála dobrot, které můžete otevřít hned po zavaření, už jen z toho důvodu, že opečené tousty a topinky jsou oblíbenými letními večeřemi. A z hotové směsi vám bude okamžitě členy rodiny ujídáno! A stačí mít trochu zeleniny, fantazii naplno a něco dobrého koření k ruce a rázem můžete do maličkých skleniček zavařit celou paletu topinkových „více či méně ďábelských toustů“.

Co použít jako základ?

Nejoblíbenějšími základy pro pomazánky jsou směsi rajčat a papriky. Další v řadě jsou cukety, lilky a patisony, které můžete použít i samostatně a rajčatovou sladkou složku v nich nahradíte rajským protlakem. V pozdějším období lze použít i všechny druhy dýní, zejména efektní bude čistá podušená špagetová dýně s kořeněným základem.

vegetables-573958_640

TIP: Do páru se hodí i houby, cibule, česnek, pórek, strouhaná mrkev, petržel a celer.

A jdeme na přehlídku koření:

ČERVENÉ POMAZÁNKY

Základ tvoří rajčata nebo zelenina ochucená při dušení rajským protlakem. A dál si už vystačíme s fantazií. Sladkost dodá koření, které dáváme do kečupu či rajské omáčky: hřebíček, pepř, nové koření, klidně i směs perníkového koření. Kdo tohle miluje, nebude zklamán.

Ostré červené jsou jednoznačně oblíbenější. K rajčatovému základu můžeme přidat chilli, nejlépe přímo ostré papričky nebo chilli koření ve vločkách. Milovníci pepřů mohou použít všechny druhy barevných pepřů.

ŽLUTÉ POMAZÁNKY

Tady k zeleninovému základu přidáváme kurkumu nebo přímo kari směs koření. Tu potom doladíme k orientální chuti dalšími zvýrazněnými chutěmi (massala nebo kardamon) a pálivost znovu mohou zajistit chilli vločky, které tolik nenaruší kanárkovou žluť, nebo různé druhy pepřů.

MASOVÉ POMAZÁNKY

K základu můžete přidat i upečené vepřové maso, nebo přímo zavařit stejně jako masové konzervy, části masa ve sklenici proložené paprikou a kořením. Pomazánka se potom na topinku spíše krájí, ale o to větší požitek se v ní skrývá. Mňam. Tady se ale řídíme pravidly zavařování pro zavařování masa.

TIP: Vybírejte topinkovače u nás!

 

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565