Vakuování: Vydrží potraviny opravdu déle a proč?

Zvažujete nákup vakuovačky? Vydrží opravdu potraviny déle? A nejsou tu nějaké ztráty na výživové hodnotě? Podíváme se na vakuování zblízka, kdy zjistíme, že nám perfektně uchovají i obložené talíře a chlebíčky. Na rovinu: pokud rádi plánujete, máte rádi kvalitní zásoby a neradi plýtváte, je to věc přímo pro vás. Ve vakuu mají potraviny prodlouženou trvanlivost než v klasickém balení. Vzduchoprázdno výrazně zpomaluje veškeré kazící procesy.

hors-doeuvre-2175326_640

A to je důvod, proč potraviny opravdu vydrží déle. A to až násobně!

Obecně platí:

  • v mrazničce – z 6 měsíců až na 2 – 3 roky (maso, zelenina, ovoce)
  • v chladničce – z 1 týdne až na 6 týdnů (uzeniny, sýry)

Stejně tak se prodlužuje čerstvost, tedy potraviny neztrácí cenné vitamíny (u ovoce, zeleniny) a stejná je i chuť.

Jak se vakuuje?

Používají se plastové sáčky, role nebo u některých typů vakuovaček krabičky. Potraviny vložíte dovnitř, konec sáčku přichytíte do svářečky a vakuovačka odsaje vzduch a sáček (nebo krabičku) vzduchotěsně zataví.

Další výhody vakuování:

- jednoduché porcování, mražení a ukládání jednotlivých porcí jídla

- mražení polotovarů (ovocné knedlíky, štrůdly - lze dopéct později), vše bude uchováno bez přístupu vzduchu i vlhkosti

- ideální na mražení hotového pečiva určeného k postupnému rozmrazování

- potraviny zaberou méně prostoru v mrazáku i lednici (u vakuování do sáčků)

- snadno uchované zbytky večeří nebo oslav (ideální pro uchování chlebíčků, jednohubek, pomazánek - čerstvé i další dny)

EXTRA TIP! podívejte se na naší aktuální nabídku vakuovaček zde

Svářečka potravinových folií SwitchOn FS A0102 22609

 

 

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565