Zapečené koláče k večeři uděláte i v malé troubě!

Měli jste někdy ten slavný alsaský cibulový koláč? Nebo jiné zapečené koláče, francouzské, sladké i slané, plné šťavnaté náplně? Jsou hotové za chvíli, o finální přípravu se postará trouba a je to ideální jídlo pro malé trouby. Koláče z těsta můžeme připravit i do zásoby a zamrazit je. Pak je pouze vyndat, dát do trouby a je hotovo. Jak je ale kombinovat a co všechno lze tímto rychlým způsobem zapéct?

vegetable-cake-1360667_640

1. podklady z těsta

Tyto koláče lze pohodlně mrazit (kromě těch s bramborovou nebo rýžovou náplní). Do vymazané formy poklademe těsto (bramborové, kynuté, listové, slané linecké) a můžeme předpéct zhruba do poloviny. 

Jaké kombinace náplní stojí za úvahu?

- losos, wasabi, hrášek, mrkvička (zalito smetanou se žloutky)

- mořská ryba, chilli, bazalka, citronová tráva, hrášek (zalito kokosovým mlékem nebo bešamelem)

- tofu, česnek, ořechy, arašídy, smetanový sýr

- chřest, kaštany, balzamikový ocet, ořechy (zalito bešamelem)

- slanina, oregano, kozí sýr, dýňová semínka (zalito smetanou)

- kedlubny, cibulky, citron, bílé víno, kmín (zalito zakysanou smetanou)

- cibule, hruška, červené víno, rybízové želé (zalito zakysanou smetanou)

Základní recept na quiche těsto:

175 g mouky, 125 g nízkotučného tvarohu, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce vody - uhněteme, 30 minut necháme uležet. Na 200 °C pak předpékáme 10 minut rozpíchané vidličkou, aby se netvořily bublinky.

2. podklady z brambor

Jsou pro čerstvé použití, brambory zamražovat nemůžeme, stejně jako bramborové náplně. Ale jinak tu neexistují žádná omezení, snad jen, že lépe chutnají znovu ohřáté. Inspirujme se recepty s náplněmi z těst, ale přidat můžete různé předem vytvořené masové náplně se smetanou, sýry. Překvapivě skvěle chutná i sojové maso, ochucené, kombinované se zeleninou nebo exotickým kořením ve stylu orientální kuchyně. Skvělé jsou s dýní a pikantními sýry.

Podklad pro takový koláč je z předem předvařených brambor, které jemně pokrájíme a pečlivě jimi poklademe vymazanou mísu. Pak plníme a dopečeme.

TIP: Pro malou troubu můžete přijít k nám. Máme pro vás nejlevnější pečící trouby.

 

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565